Europa-lansering av ny SUV på Nordkapp!

18.10.2016
Når nye Ford Kuga skal lanseres i Europa er Nordkapp valgt som endepunkt for karavanen som tar de 24 nye SUVene fra Athen i sør helt opp til Europas nordligste punkt.

Nye Ford Kuga er en stor og viktig nyhet for Ford i Europa. I løpet av årets første ni måneder har salget av dagens variant av den mellomstore familie-SUVen økt med hele 27% i Europa mot samme periode i fjor.

Ford har aldri solgt så mange SUVer i Europa som de har gjort så langt i 2016. Nå er lanseringen av en Nye Kuga rett rundt hjørnet, og lanseringen for pressen fra hele Europa skjer blant annet i Norge.

Europa Lansering av ny suv

- Vi er selvsagt kjempestolte av at Ford velger Norge som en del av en så viktig lansering, noe som i stor grad skyldes vår vakre og røffe natur. Forrige lansering ble lagt til Molde og Atlanterhavsveien, og nå skal vi altså til Nord Norge og Nordkapp. Dette matcher imaget til Ford sine SUVer, sier en tydelig stolt adm. dir. i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

«KUGAdventure» kalles arrangementet som gjennom 15 etapper skal ta en kolonne med nye Ford Kuga gjennom hele Europa. Starten går i sommerlige Athen og beveger seg gjennom 13 land før den når Europas nordligste og langt mer vinterlige punkt Nordkapp. Etappene kjøres av biljournalister og bransjefolk fra hele Europa.

- Det minner litt om fakkelstafetten i forbindelse med OL i 1994. Den gikk også fra Athen, men stoppet noe lengre sør etter å ha vært innom Morgedal før den stoppet på Lillehammer, sier Ford Motor Norges toppsjef.

Det er tydeligvis populært for internasjonal presse å se Nordkapp. Den siste etappen fra Alta til Nordkapp var den som først var fullbooket.

- Det er et helt klart tegn på at mange har fått opp øynene for den eksotiske, ville og uberørte naturen vi kan by på her i Norge. Journalister er ofte opptatt av at innpakningen skal si noe om bilen de kjører. Sånn sett er Norge et helt perfekt sted for å vise frem en ny, vakker og tøff SUV, sier Berg.

Underveis skal også deltagerne få mulighetene til å prøve seg på forskjellige aktiviteter som snøscooterkjøring, padling, sailing, offroad-sykling, ridning, hundespannkjøring, bobsleigh mm..

På den siste etappen fra Alta til Nordkapp er det norsk natur og kystkultur som står på timeplanen.

- Vi har lagt inn fuglesafari til de fantastiske fuglefjellene like vged Nordkapp. Journalistene skal få være med på kongekrabbesafari. Etter 15 etapper og mer enn 5000 kilometer på veien skal de siste deltagerne også forhåpentligvis få oppleve nordlys, sier Berg.

For mer informasjon og bilder av nye Kuga- klikk herEuropa Lansering av ny suv FØLGETRAILER: Denne enorme doningen skal følge de nye Ford Kugaene gjennom Europa og fungere som et hovedkvarter for eventyret.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer