Lexie Alford og nye Ford Explorer satte ny rekord og ble først jorda rundt* i en elbil.

Åpner for bestilling av nye helelektriske Ford Explorer: Har allerede satt rekorder

27.03.2024

Med helelektrisk rekkevidde på opptil 602 km, svært raskt hurtiglading, og fullpakket med utstyr som standard – alt til særdeles gode priser – åpner i dag Ford for bestilling av sin helt nye helelektriske 5-seters SUV, Ford Explorer.

Det skjer samme dag som eventyreren Lexie Alford, bak rattet i helelektriske Ford Explorer, satte ny rekord og ble den første personen som kjørte jorda rundt* i en elbil.

Nye Explorer har rekkevidde på opptil 602 km**, mulighet for firehjulstrekk og det siste av avanserte teknologier og smarte løsninger. Dette er Fords første helelektriske personbil, utviklet og produsert i et stort volum i Europa, ved selskapets toppmoderne fabrikk i Tyskland, og vil være en svært viktig modell for det europeiske markedet de neste årene.

Den nye helelektriske SUV-en er spesielt utviklet etter europeiske kunders ønsker og behov.

For flere bilder, video og informasjon om nye Explorer og turen jorda rundt: KLIKK HER

– Lengre rekkevidde, raskere hurtiglading og pris fra 399 000 kroner

– Dette er den viktigste og største elbilnyheten for oss i Norge og Europa på lenge, og representerer noe helt nytt i segmentet. Med nye Ford Explorer tilbyr vi en elektrisk SUV som har svært god rekkevidde både med og uten firehjulstrekk, rask hurtiglading både sommer og vinter, og mange smarte løsninger for en god kjøreopplevelse. Med en startpris fra kun 399 000*** kroner er denne totalpakken definitivt klasseledende. Dette er en modell vi vet mange nordmenn har ventet på, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Sprek, lang rekkevidde og fremkommelighet i sentrum

Utstyrt med den største batteripakken, Extended Range, 286 HK og bakhjulstrekk har nye Explorer en rekkevidde på opptil hele 602 kilometer.

Med firehjulstrekk og den største batteripakken har Explorer hele 340 HK, dreiemoment på 679 Nm, og en helelektrisk rekkevidde på opptil 566 kilometer. 0 - 100 km/t går unna på 5,3 sekunder. Explorer med firehjulstrekk kan også trekke henger på opptil 1200 kg****.

En meget godt utstyrt Explorer Extended Range med bakhjulstrekk kan nå bestilles fra kun 449 000 kroner. Samme versjon med firehjulstrekk koster fra 478 000 kroner, et pristillegg på bare 29 000 kroner.

Explorer vil i fjerde kvartal 2024 kunne bestilles med et Standard Range-batteri i kombinasjon med bakhjulstrekk*****. Da er den veiledende prisen på 399 000 kroner. Samtlige priser inkluderer leveringsomkostninger levert Ski og 5-års fri service.

Rask hurtiglading

Den nye helelektriske SUV-en leverer også lynrask hurtiglading. Med opptil 185 kW maksimal ladehastighet lades modellen med firehjulstrekk og Extended Range-batteri opp fra 10-80 % på kun 26 minutter******. Et avansert system for batterioppvarming sikrer også god ladehastighet under kjøligere temperaturer.

Bakkeklaringen til nye Explorer er også blant de beste i klassen, med 19,3 cm på modellene med bakhjulstrekk og hele 20,2 cm på de med firehjulstrekk.

Nye Explorer – verdens første elbil som har kjørt jorda rundt

Den europeiske salgsstarten for den ettertraktede helelektriske SUV-en sammenfaller med feiringen av at eventyreren Lexie Alford i dag passerte mållinjen i Nice i Frankrike i sin Explorer, og med det ble den første personen som har kjørt jorda rundt i en elbil. Først i en konvoi med ikoniske Ford-modeller, flankert av dagens modeller, markerte dette Fords helelektriske fremtid.

– Ford ønsker å bringe lidenskap og følelser til elbiler i Europa. Det er nok av kjedelige biler og SUV-er der ute. Nye Explorer representerer Fords unike karakter, akkurat som alle de andre bilene i denne fantastiske konvoien. Vi er stolte av å lansere denne nye helelektriske personbilen spesielt utviklet for Europa, sa toppsjefen i Ford Motor Company, Jim Farley, som deltok i rekordfeiringen.

I løpet av den utrolige reisen på tvers av seks kontinenter, 27 land og mer enn 30 000 km tilbakelagt, har en preproduksjonsversjon av nye Ford Explorer og Lexie Alford taklet alt fra strømbrudd i Afrika og manglende infrastruktur for lading i Atacama-ørkenen i Chile til elendige veier, krevende fjellpasseringer og svært lave temperaturer.

- Det har en ære å få lov å kjøre denne utrilig bilen, som de siste seks månedene har vært som et hjem for meg. Jeg hadde som mål å flytte grenser for hva som er mulig å gjøre med en elbil, og er stolt over å si at det har jeg klart, sier Lexie, som allerede har rekorden for å være den yngste personen som har besøkt alle land i verden.

Kompakt og letthåndterlig, men god plass og mange smarte løsninger

Selv om nye Explorer med sin lengde på 4,47 meter er en kompakt SUV med svært god svingradius og som er enkel å manøvrere, har den god kapasitet for oppbevaring. Som 5-seter er det 450 liter bagasjeromsplass - lastet opp til toppen av seteryggen. Lastet til taket med et bagasjeromsgitter er det plass til hele 536 liter.

Helelektriske Explorer kommer også med en rekke innovative funksjoner. Helt nye SYNC MOVE gjør det mulig for sjåføren å personifisere sitt førermiljø ved hjelp av en stor 14,6 tommers berøringsskjerm, som også kan heves og senkes i en vinkel på mer enn 30 grader. Under skjermen er det også et oppbevaringsrom, «My Private Locker» som kan låses ved å sette skjermen i nederste posisjon.

I midtkonsollen under armlenet er det en 17-liters stor «Megakonsoll» - som er stor nok til å romme en 15-tommers laptop.

Meget høyt standard utstyrsnivå

Nye Explorer kommer med to utstyrsnivåer, den meget godt utstyrte Explorer og den mer eksklusive Explorer Premium:

 • Som standard er Explorer utstyrt med med flere avanserte førerassistentsystemer, disse inkluderer blant annet adaptiv Cruisekontroll og blindsonevarsler med varsel om kryssende trafikk. Komforten er også ivaretatt med førersete med 12-veis elektrisk justering, korsryggmassasje og oppvarmet ratt. Den kommer også med opptil 5 kjøremoduser og lydsystem med 7 høyttalere, inklusive en lydplanke.
 • Velger du Explorer Premium får du i tillegg sportsseter i hel-Sensico, 20 tommers aluminiumsfelger, Matrix LED-lys med avanserte lysmoduser, flerfarget miljøbelysning i kupe, mulighet for panoramatak på mer enn 1 m2 og et premium 480 watt lydanlegg fra B&O med 10 høyttalere.

Tilgjengelig med varmepumpe og system for automatisk filskifte

Nye Explorer kan også fås med varmepumpe for ytterligere forbedret energieffektivitet i kjølige temperaturer, og en førerassistansepakke som blant annet inkluderer HUD (Head-Up-Display) og 360-graders kamera. Førerassistansepakken inneholder også en ny filsentreringsteknologi som også kan skifte fil automatisk. Ved bruk av bilens radarer og kameraer påses det først at blindsonen er klar, og deretter kan føreren iverksette filskifte ved kun å aktivere blinklyset.

– En overlegen totalpakke i dette segmentet

Helt nye Explorer er den første modellen som skal produseres ved Ford Cologne Electric Vehicle Center i Tyskland, hvor selskapet har investert 2 milliarder dollar (tilsvarende rundt 21 milliarder norske kroner).

– Med nye Ford Explorer kan vi tilby en helt overlegen totalpakke i dette elbilsegmentet. Det er ingen i det norske markedet som i dag kan tilby en tilsvarende kombinasjon av svært god rekkevidde, det beste av teknologier, så rask hurtiglading og mulighet for firehjulstrekk – alt til en ekstremt konkurransedyktig pris. Det er vi svært stolte over å kunne gjøre nå, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

 • Extended Range RWD

  Explorer/ Explorer Premium
  Rekkevidde WLTP (km)602/572
  Ytelse (HK/kW)286/210
  0-100 km/t6,4 sek
  DC-ladetid 10-80 % (anslått)28 min.
  Batterikapasitet, utnyttbar77 kWh
  DC maks. ladehastighet135 kW
  Dreiemoment, bak545 Nm
  Dreiemoment, foranN/A
  Forbruk (kWh/100 km)13.9/14.7
  Maks. hastighet180 km/t
 • Extended Range AWD

  Explorer/ Explorer Premium
  Rekkevidde WLTP (km)566/532
  Ytelse (HK/kW)340/ 250
  0-100 km/t5,3 sek
  DC-ladetid 10-80 % (anslått)26 min.
  Batterikapasitet, utnyttbar79 kWh
  DC maks. ladehastighet185 kW
  Dreiemoment, bak545 Nm
  Dreiemoment, foran134 Nm
  Forbruk (kWh/100 km)15.7/16.6
  Maks. hastighet180 km/t

Se Lexie og nye Explorer sette ny rekord i videoen under:

* Verdensrekorden er verifisert av RecordSetter som overvåket forsøket på ulike steder rundt om i verden. For å sette jorda-rundt-rekorden måtte Lexie og Explorer kjøre minst 28 968 km, passere to antipoder og kjøre på minst fem kontinenter. Reisen måtte også starte og slutte på samme sted.

** Basert på full lading av Explorer RWD Extended Range. Estimert rekkevidde ved hjelp av Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Tallene som vises, er ment som sammenligningsgrunnlag og bør kun sammenlignes med andre biler som er testet etter de samme tekniske prosedyrene. Den faktiske rekkevidden varierer på grunn av faktorer som temperatur, kjøreatferd, ruteprofil, vedlikehold av kjøretøyet, litium-ion-batteriets alder og tilstand.

*** Ford Explorer med Standard Range-batteri vil være tilgjengelig for bestilling fra fjerde kvartal 2024.

**** Maks. trekkraft varierer avhengig av last, kjøretøyets konfigurasjon, tilbehør og antall passasjerer.

***** Offisielt homologert rekkevidde vil bli publisert nærmere salgsdato på varianten med standard batteripakke.

****** Ladetid basert på produsentens datatekniske simuleringer. Ladehastigheten reduseres når batteriet når full kapasitet. Dine resultater kan variere avhengig av maksimal ladetid og batteriets ladetilstand.


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer