Nye Ford Mustang GTD

Nye Ford Mustang GTD: En superbil som skal slå de beste

18.08.2023
 • Nå har Ford nettopp presentert sin helt nye Mustang GTD i USA. Med en 5,2 liters V8-motor som skal levere rundt 800 HK, er den nye superbilen klar for å ta opp konkurransen og slå de beste europeiske sportsbilene.

  – Nye Mustang GTD knuser alle oppfatninger om en superbil. Her har vi ikke utviklet en gatebil bygd for bane, men en racerbil for gatebruk. Med teknologi hentet fra vår Mustang GT3-racingbil, innpakket i et karbonfiber Mustang-karosseri, er den snart klar for å slippes løs på veien, sier toppsjef i Ford Motor Company, Jim Farley.

  Hver eneste lille detalj i Mustang GTD er utformet og designet med et mål for øye: Den skal kunne kjøres raskere på en bane enn racingbilen den er basert på. Den er bygd for å være den raskeste Mustangen som noensinne er bygd for bruk på vanlig veier.

  – Den raskeste Mustang noensinne for bruk på vanlig veier

  – Målet med dette prosjektet var krystallklart – å kjøre mye mye raskere enn vi noen gang har gjort tidligere, med et mål om å kjøre Nürburgring på under 7 minutter. Det gjør det til den raskeste Mustangen ment for bruk på vanlig offentlige veier, noensinne, sier sjefprogramingeniør i Ford, Greg Goodall.

  I tillegg til omfattende bruk av karbonfiber i karosseriet, har den også fått et unikt fjæringsystem som justerer både graden av fjæring og bakkeklaringen – for forskjellige gateforhold. Dette er en smidig, men også ekstrem Mustang.

  Nye Mustang GTD er designet og bygd som et samarbeid mellom Ford og Multimac, som også har utviklet Mustang GT3, Mustang GT4 og den Le Mans-vinnende Ford GT.

  – Representerer det aller beste fra Ford Motor Company

  – Mustang GTD representerer det aller beste fra Ford Motor Company. Dette er hva som skjer når vi bygger videre på noe vi allerede er flinke til, og utfordrer grensene for hvor langt vi kan strekke det. Dette er kjernen i den transformasjonen vi nå går gjennom hos Ford - fra software til special edition-biler, sier Jim Farley.

  Nye Mustang GTD vil bli produsert i et sterkt begrenset antall, og forventes å være klar sent i 2024 eller tidlig i 2025.

  Les mye mer om nye Mustang GTD i den engelske pressemeldingen her

  Se to videoer om nye Mustang GTD her:


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer