Mustang GT4

Ford avduker den nye racingbilen Mustang GT4

04.07.2023

Racingbilen Ford Mustang GT4 har nå blitt avduket i forbindelse med det legendariske 24-timers løpet på Spa-Francorchamps-banen i Belgia. Det skjer kort tid etter at søstermodellen Mustang GT3 fikk sin debut.

Med dette holder Ford sitt løfte om å tilby en Mustang-racingbil for alle typer racingsjåfører over hele verden – fra amatørene til de helprofesjonelle racing-teamene.

– Nye Mustang GT4 er en viktig del av vår motorsportssatsing på bane. Racingbilen plasserer seg mellom Mustang GT3 og den kommende Mustang Dark Horse R, og sikrer at vi er konkurransedyktige på alle typer baner og nivåer. Med denne nye versjonen hever vi nivået og er klar for å utfordre alle, sier global director i Ford Performance Motorsports, Mark Rushbrook.

Nytt og tøft design

Mustang GT4 er, som GT3, basert på den helt nye 2024-modellen Mustang Dark Horse. Med denne vil Ford fortsette å konkurrere i GT4-kategorien i SRO-regi, som de har gjort siden 2017. I likhet med Mustang GT3, har GT4 også et nytt, dristig og fargerikt design – utført av en av verdens beste motorsportsdesignere, Troy Lee.

«Ford vs Everyone»

Etter lanseringen av Mustang Dark Horse i 2022, har det kommet en bredere lansering av en rekke Mustang racingbiler som debuterer i år. I tillegg til GT4 og GT3 vil også snart Mustang Dark Horse R få sin debut. Motorsportsatsingen, som Fords toppsjef, Jim Farley har kalt «Ford vs Everyone», skal videreføre Mustangens status som Fords mest brukte og suksessfylte racingmodell – på alle baner og alle nivåer.

Egenutviklet V8-motor og aerodynamisk pakke tilpasset GT4-kategorien

Fords langvarige partner Multimatic skal bygge alle bilene. Ford Performance har selv utviklet den Coyote-baserte V8-motoren som er under panseret på Mustang GT4. Denne vil bli bygget av Ford i Dearborn, Michigan.

Mustang GT4 kommer med Multimatic DSSV-støtdempere, en Holinger dogbox girkasse, girhendler med pneumatisk aktivering, karosseriplater i naturfiber og en unik aerodynamisk pakke utviklet for å møte GT4-kategorien.

For førere og team som er interessert i å anskaffe seg en Mustang GT4 for å delta i konkurranser, vennligst ta kontakt med: https://www.ford.com/performance/mustang-gt4

Se video av den nye Mustang GT4 her:


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer