Nytt Ford-system fjerner automatisk dugg

19.01.2021

Setter du deg inn i bilen etter en treningsøkt om vinteren, dugger gjerne frontruten igjen. Med et nytt Ford-system som automatisk oppdager og fjerner fukt i kupeen, slipper du at duggen tar sikten din.

– Har du vært på en joggetur og setter deg inn i bilen vinterstid så dugger gjerne frontruten igjen, og du må vente med å kjøre til den klarner opp. Denne teknologien forutser problemet som kan komme, og gjør noe med det før du i det hele tatt har merket det, sier supervisor, Climate Controls and Attributes i Ford Europa, Igor Krolewski.

Fjerner fukt før den blir en utfordring

Fords værsensor i frontruten er plassert der bakspeilet er festet. Her registreres fukt og rutetemperatur, som er årsaken til den duggete ruten, og aktiverer bilens klimaanlegg automatisk ved behov. Systemet velger også riktige innstillinger for å forhindre at frontruten din blir full av dugg som ødelegger sikten din.

Værstasjonen er bare 5 x 3 cm stor, og består av en rekke sensorer. Den siste versjonen er allerede introdusert i nye Ford Kuga og den store ladbare SUV-en Ford Explorer. Den hjelper deg i tillegg med å redusere drivstofforbruk og CO2-utslipp ved å redusere bruken av kompressoren som driver klimaanlegget.

Oppvarmet frontrute og varm kupe om morgenen

Med flere av Fords elektrifiserte biler kan også kundene benytte seg av FordPass- appen på mobiltelefonen sin for å tine frontruten og sette seg inn i varm bil på kalde vinterdager.

For å fjerne is på frontruten har de fleste nyere Ford-modeller oppvarmet frontrute: Bare trykk på en knapp og ultratynne tråder vil varmes opp for å fjerne is og dugg fra frontruten, samt hjelpe til å fjerne is fra viskerne. Systemet virker på sekunder, selv om det er minusgrader ute.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer