Nye Ford Focus med toppscore i Euro NCAP

18.07.2018

Nye Ford Focus, som kommer til Norge i juli, får toppscore i det uavhengige kollisjonstetprogrammet til Euro NCAP. Med det blir den nye kompaktbilen fra Ford en av de første personbilene som tildeles utmerkelsen med de nye og langt strengere Euro NCAP-testreglene.

Ford leverer en rekke sofistikerte sikkerhetssystemer for å hindre eller redusere personskader ved en ulykke.

Blant de avanserte systemene som blir trukket frem av Euro NCAP, er nye Ford Focus antikollisjonssystem med fotgjenger- og syklistoppdagelse. Dette systemet registrerer personer som kan komme til å krysse kjørebanen. Dersom føreren ikke reagerer på bilens varsler, bremser systemet automatisk ned for å unngå en ulykke. Systemet virker også i mørke, da benytter det seg av bilens kjørelys.

Euro NCAP har tildelt nye Ford Focus høye poengsummer både for sikkerheten til voksne (85 %) og barn (87 %) som passasjerer. Dette skyldes blant annet den nye C2-plattformen som bilen er bygd på. Den gjør konstruksjonen hele 40 prosent sterkere ved en frontkollisjon, og hele karosseriet 33 prosent sterkere med utstrakt bruk av ultrasterkt trykkherdet borestål.

- Tenk tilbake til tiden når du tok førerkortet, og hvor hardt du konsentrerte deg om å kjøre sikkert. Bilkjøring har ikke blitt noe mindre krevende. Vi har bare blitt mer vant til det. Teknologier som antikollisjonssystem med fotgjenger- og syklistoppdagelse reduserer kravene til føreren og hjelper disse til å bli mer fokusert på kjøringen, mindre stresset og mer trygge bak rattet, sier Fords globale direktør for biler i det såkalte C-segmentet, Helmut Reder.

Spekket med avanserte førerassistanseteknologier
Nye Focus blir tilgjengelig med det mest avanserte spekteret av førerassistanseteknologier noensinne i en Ford. Ford Co-Pilot360-teknologiene er designet for å gjøre kjøreopplevelsen mer komfortabel, mindre krevende, tryggere og inkluderer:

  • Adaptiv Cruise Control (ACC) - nå forbedret med køassistent

Den forbedrede adaptive cruisekontrollen vil sammen med filsentreringsassistenten på egenhånd kunne holde bilen i riktig kjørefelt på veier med god filmerking, slik at kjøringen blir sikrere, enklere og mer avslappende. For maksimal sikkerhet er dette intervallet begrenset til 15 sekunder, deretter må fører ta grep om rattet. Et system som leser trafikkskiltene kan sammen med bilens navigasjonssystem tilpasse farten etter gjeldende hastighetsbestemmelser. Den nye køassistenten gjør det også mulig for nye Focus sin adaptive cruisekontroll å automatisk bremse ned til full stopp, for eksempel ved kø, og deretter selv starte opp igjen i løpet av tre sekunder.

  • Fords Adaptive LED lyssystem med et mer avansert kamerasystem

Fords adaptive LED hovedlys kommer med et nytt kamerabasert prediktivt kurvelyssystem som leser svinger og veimarkeringer opptil 65 meter foran bilen og tilpasser lyset deretter. I tillegg kan systemet se veiskilt som stoppskilt og rundkjøringskilt og justere lyset for maksimale lysforhold – dette er helt nytt for bransjen.

  • Unnamanøverassistent

Hvis et kjøretøy foran står stille eller beveger seg svært sakte og et sammenstøt er nær forestående, oppfatter bilen dette og hjelper deg med å unngå et sammenstøt. Dette er Ford først ute med i klassen.

I tillegg er nye Focus Fords første bil som tilbys med Head-up-display. Det hjelper førere med å fokusere sin oppmerksomhet på veien framover ved å gi viktig informasjon i førerens synsfelt. 

Focus er også tilgjengelig med et nytt ryggekamera som kan gi en 180 graders visning bak på bilen for bedre synlighet når man rygger og parkerer.

Et system for blindsoneovervåkning med varsling for kryssende trafikk gir føreren beskjed om det nærmer seg andre kjøretøy når man rygger ut av en parkeringsluke. Hvis ikke føreren ikke reagerer vil bilen automatisk bremse for å forhindre en ulykke.

Ny bremseteknologi bidrar også til at bilen automatisk bremser etter et eventuelt sammenstøt for å redusere muligheten for påfølgende skader.

Kommer i flere varianter
Nye Focus kommer i en rekke varianter skreddersydd ulike målgrupper, bl.a. som en meget godt utstyrt Titanium-variant, som en luksuriøs Vignale-modell, som den sportslige og senkede ST-Line og en høyreist tøff Focus Active. Sistnevnte har 3 cm høyere bakkeklaring.

Med de forskjellige variantene vil også interiøret i bilen endre seg fra lekre detaljer og eksklusivt skinninteriør i Vignale, sporty karbonfiber og røde sømmer i ST-Line eller røffere tekstilvalg og overflater i Focus Active.

Priser fra 260 000 kroner
Fra kun 260 000 kroner får du nye Ford Focus Trend med en 1-liters EcoBoost-bensinmotor med 100 HK. Legger du på 34 000 kroner får du den råspreke og sportslige ST-Line-versjonen eller den påkostede Titanium-varianten med mye utstyr som standard. Den luksuriøse Vignale-varianten som har det meste av utstyr som standard starter på 326 000 kroner.


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer