44 696 ryggeskader i fjor – ny Ford-teknologi gir deg 180 graders ryggekamera

22.05.2018

Bare i fjor var hele 44 696 norske personbiler involvert i en ryggeulykke. Nye Ford Focus kommer nå med et ryggekamera som kan se rundt hjørner og gjør ryggingen langt lettere.

Det er statistikk fra Finans Norge som viser antall materielle skader i forbindelse med rygging som ble innrapportert til norske forsikringsselskaper i 2017.

I flere år har ryggekamera, som viser føreren hva som er bak dem, blitt stadig mer populært blant nye bilkunder. Nå tar helt nye Ford Focus teknologien et skritt videre - ved å vise føreren hva som ligger rundt hjørnet bak dem.

Kameraet, som er plassert rett over nummerskiltet bak på nye Focus, fanger opp en 180 graders oversikt rundt bilen bak som blir vist på bilens berøringsskjerm i det du starter å rygge. Her kan du se kryssende trafikk, fotgjengere og syklister som er på vei inn bak bilen din i det du skal rygge ut.

- Rygging er blant de tingene som flere av våre kunder ikke liker. Dette lille kameraet gjør det langt lettere, sier Geir Haugaard, markedsdirektør Ford Motor Norge.

Ryggingen med nye Focus blir også gjort enda enklere med radarsensorer som overvåker områdene bak bilen og advarer føreren når det er kryssende trafikk. Stopper ikke føreren selv vil bilen automatisk bremse for å forhindre en ulykke.Vanskeligst å rygge

Ifølge en fersk britisk undersøkelse utgjør forskjellige ryggemanøvreringer fire av de fem operasjonene bak rattet som sjåfører synes er vanskeligst.

Nye Focus blir tilgjengelig med det mest avanserte spekteret av førerassistanseteknologier noensinne i en Ford.

Ford Co-Pilot360-teknologiene er designet for å gjøre kjøreopplevelsen mer komfortabel, mindre krevende og tryggere. Det inkluderer blant annet en selvkjørende parkeringsassistent og et system for blindsonevarsling for kryssende trafikk med automatisk bremsing.

Gjør parkering enda enklere

Med den nye selvkjørende parkeringsassistenten blir også parkeringen enda enklere. Med ett trykk får du en fullautomatisert manøver som lukeparkering eller vinkelrett parkering som i et parkeringshus. Med den nye 8-trinns automatgirkassen - som kommer i nye Focus - kan føreren nemlig bare holde en knapp inne i midtkonsollen, og bilen tar seg av resten inntil den er trygt parkert.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer