Ford utvider Transit Custom plug-in hybrid-prosjekt til også å gjelde Valencia

22.05.2018

Ford har allerede et prøveprosjekt med Transit Custom plug-in hybrid eller ladbare hybrider i London, men varsler nå at de også skal starte et tilsvarende testprosjekt i Valencia i Spania.

- Hos Ford har vi intensjoner om å finne løsninger på mobilitetsutfordringene i de store byene, både når det gjelder transport av mennesker, varer og tjenester. Ettersom to byer aldri er helt like, får vi gjennom prosjektet i Valencia mer verdifull kunnskap om fordelene med en flåte av små og mellomstore nyttekjøretøy som primært går på elektrisitet, sier toppsjefen for Ford i Europa, Midt-Østen og Afrika, Steven Armstrong.

Satser 88 milliarder kroner i storstilt elektrifisering

Samarbeidet mellom Ford Smart Mobility, regionen Valencia og byens ledelse er startet opp for å se hvordan en flåte med ladbare Transit Custom hybrider kan bidra til å gi renere byluft og samtidig øke produktiviteten.

Fords partnerskap med Generalitat Valenciana og byen Valencia reflekterer også selskapets 88 milliarder kroners (11 milliarder dollar) investering innen elektrifisering som vil resultere i 40 elektrifiserte modeller globalt. Hele 16 av disse skal være helelektriske modeller som skal være klare før 2022.

Transit Custom ladbar hybrid har en elektrisk rekkevidde på mer enn 50 km og Fords prisvinnende 1-liters Ford EcoBoost-bensinmotor fungerer som en rekkeviddeforlenger.

Masseproduseres fra 2019

Etter planen skal Transit Custom ladbar hybrid masseproduseres fra 2019.

Prosjektet i Valencia er også en bekreftelse på Fords fortsatte engasjement i Spania og Valencia. Her ligger en av Fords viktigste bilfabrikker i Europa. Ford har investert mer enn 27 milliarder kroner (2,9 milliarder EURO) i Valencia siden 2011. Mot slutten av fjoråret bekreftet også Ford en ny 7,2 milliarder kroners investering (750 millioner EURO) i fabrikken for å bygge nye Ford Kuga der.

- Det må et handlekraftig og modig lederskap til for å kunne ta tak i de mobilitets- og miljøutfordringer byer som Valencia står ovenfor. Vi er veldig fornøyd med at Ford fortsatt engasjerer seg i Valencia og tar sine innovative teknologier til vår by, sa president i Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

20 nye Transit Custom Plug-in Hybrid i London-test

20 Transit Custom ladbare hybrider er allerede under utprøving i Londons gater. Nyttekjøretøyene brukes blant annet av London-politiet, British Gas og storbyens kollektivselskap, Transport for London. Testflåten blir hele tiden nøye overvåket av et Ford-system for å kunne påvise både de kostnadsmessige, operasjonelle og miljømessige aspektene ved bruk av teknologien.

Og ikke minst et skritt på veien for å kunne produsere de beste elektrifiserte bilene og nyttekjøretøyene i fremtiden.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer